+++INDIA. În cadrul unei tabere medicale, în care 750 de pacienți au consultat o echipă de medici, cel mai mare număr de femei s-a plâns de probleme legate de infertilitate în general și lipsa de voință a partenerilor lor bărbați de a veni pentru teste și tratamente în special. ”Am văzut multe femei în această tabără care nu pot concepe deoarece partenerii lor sunt infertili și nu se prezintă pentru tratament, lăsând-și soțiile nefericite”, afirmă Dr. Mahvish Qasi (Spitalul de Maternitate SKIMS, Soura).Problema fundamentală: Problemele de infertilitate ale bărbaților sunt încă considerate un subiect tabu.

 

+++ MUNICH, GERMANIA. Bărbații cu număr scăzut de spermatozoizi au șanse mai mari de a dezvolta afecțiuni metabolice precum diabet sau osteoporoză la vârsta a treia, afirmă un nou studiu prezentat la EAU în Munich. Studiul a analizat situațiile în care infertilitate la bărbații sub 50 de ani ar putea ajuta medicii să prezică dacă aceștia vor dezvolta astfel de  afecțiunii în timpul vieții. Studiul a fost publicat în revista Endocrinologie clinică.

 

+++ BERKELEY, SUA. Până în prezent, oamenii de știință nu erau convinși de ceea ce declanșează spermatozoizii să penetreze și să fertilizeze un ovul uman. Dar biologii de la Universitatea California din Berkley au descoperit receptori pe cozile spermatozoizilor care sunt activați pe măsură ce se apropie de ovul. Oamenii de știință îl denumesc ”impuls de putere”, ca răspuns la eliberarea de progesteron de către ovul. Aceste noi observații, publicate în revista Science, au dus la descoperirea altei surse posibile a infertilității masculine.

 

+++OXFORD, REGATUL UNIT. Șansele ca bărbații să contribuie la conceperea unor copii cu mutații grave crește pe măsură ce aceștia înaintează în vârstă datorită ”bombei cu ceas” genetice de la nivelul testiculelor, după cum au descoperit oamenii de știință. Cercetătorii de la Universitatea Oxford au descoperit faptul că spermatozoizii anormali se multiplică la o rată similară cu cea a cancerului; se acumulează în timp și la final riscul de a avea copii cu anomalii crește dramatic. Studiul a fost publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences

 

+++AUSTRALIA. Nu va exista niciun tropăit de lăbuțe mici de panda la Grădina Zoologică Adelaide în acest an. Ursul panda gigant Fu Ni și partenerul său Wang Wang nu au reușit să se împerecheze timp de 5 ani consecutiv. Dar directorii Grădinii Zoologice insistă că au ”toate speranțele” că Fu Ni va deveni mamă în viitor. Ursoaicele panda au o fereastră scurtă de fertilitate de 48 de ore, ceea ce face înmulțirea atât de dificilă.