TERAPIA PROFERTIL® SCADE FRAGMENTAREA ADN-ULUI SPERMATOZOIZILOR, ASTFEL CRESCÂND FERTILITATEA MASCULINĂ ȘI REZULTATELE POZITIVE ALE TRATAMENTULUI ART (TEHNICĂ DE REPRODUCERE ASISTATĂ)

Recent, pe PROnews, am descris modul de protecție al PROfertil® asupra AND-ului spermatozoizilor împotriva pericolelor și modul de îmbunătățire a capacităților antioxidative ale organismului de a face față stresului oxidativ. Astfel, în episodul final al subiectului asupra fragmentării ADN-ului, discutăm despre moduri de evaluare a fragmentării ADN-ului și beneficii ale utilizării metodei SHBA (Test de Legare a Acidului Hialuronic de către Spermatozoizi).

Majoritatea metodelor de testate pentru ADN fragmentat separă numai spermatozoizii supuși colorației. Acele celule vor muri, ceea ce le face inutile pentru tratamentul ART.

Cu toate acestea, metoda SHBA testează spermatozoizii pentru abilitatea lor de a lega acid hialuronic – componenta majoră a Complexului Cumulus care înconjoară ovocitul uman – în timp de așteaptă fertilizarea lui. Deoarece spermatozoizii care au trecut cu succes prin procesul de maturate sunt capabili de a identifica și lega Complexul Cumulus, afinitatea lor pentru acidul hialuronic informează asupra maturității și integrității ADN-ului acestora. Mai mult decât atât, spermatozoizii legați sunt încât viabili și pot fi utilizați în cadrul tratamentului ART.

Un test extins demonstrează faptul că spermatozoizii cu scor HBA sub 65% coincid cu o rată crescută a sarcinilor pierdute. Aici intervine PROfertil®. În studiul nostru, care utilizează formula unică PROfertil®, am observat o creștere semnificativă a SHBA de 20% în grupul de tratament, furnizându-ne dovezi clinice asupra faptului că o terapie de trei luni cu formula clinică patentată de  PROfertil® care conține antioxidanți puternici scade semnificativ fragmentarea ADN-ului spermatozoizilor, astfel crescând fertilitatea masculină și rezultatele pozitive ale tratamentelor ART.