Barbatii fertili poarta kilt!

Expertii recomanda barbatilor care doresc copii sa poarte kilt, pentru a avea parte de un flux benefic de aer.

Conform afirmatiilor cercetatorilor scotieni, testiculele trebuie sa aiba o temperatura cu 3 grade mai joasa decat temperatura corpului, pentru a produce un nivel adecvat de spermatozoizi fertili.

In cunostinta sau nu de cauza, barbatii scotieni au avut intotdeauna grija de acest aspect. In plus, nu numai ca acestia poarta kilt, insa au adoptat inclusiv “stilul regimental” – fara lenjerie intima. Acest stil vestimentar ofera fluxul necesar de aer care mentine scrotul la “temperatura optima de functionare” – conform unui studiu publicat in Scottish Medical Journal.

Vrei sa fii fertil? Poarta kilt! – aceasta este solutia pe care o ofera autorul studiului, Dr. Erwin Kompanje, barbatilor care doresc sa conceapa copii. La nivel global rata fertilitatii este intr-o scadere rapida, iar declinul calitatii lichidului spermatic este un factor crucial. Motivele acestui declin sunt numeroase si complexe.

Faptul ca lenjeria intima joaca un rol foarte important pentru infertilitatea masculina, a fost evidentiat in anul 1990, cand cercetatorii au concluzionat ca lenjeria intima stramta creste temperatura scrotului cu 3.5 grade Celsius. Aceasta incalzire nu numai ca incetineste productia de spermatozoizi dar si conduce la o productie de spermatozoizi cu motilitate si capacitate de penetrare redusa.

Concluzia este ca, daca ar avea de ales, testiculele ar purta boxeri. Recomandarea Dr. Kompanje ar fi insa ca barbatii care doresc copii, sa poarte kilt; nu numai ca ar avea parte de un flux benefic de aer dar intotdeauna ar iesi in evidenta – am putea spune ca este o situatie “win-win”.