Subfertilitate – Spermatozoizilor nu le place TV-ul

Știați că cercetatorii prestigioasei Universități Harvard au ajuns la concluzia că există o legatură strânsă între uitatul la TV și subfertilitate? Prea mult timp petrecut la televizor afectează fertilitatea bărbatului.

Ești bărbat și te uiți la televizor peste 20 de ore săptămânal? Dacă răspunsul este “da”, atunci ar fi momentul să te gândești să îți modifici stilul de viață, în cazul în care îți dorețti să devii tată. La fel ca toate îndeletnicirile moderne sau comode din viață – precum alimentația de tip Fast Food, ținutul laptopului în brațe sau chiar și purtatul de lenjerie de corp strâmtă – lipsa de activitate, precum statul la televizor, are efecte negative asupra fertilității bărbatului.

Cercetătorii de la Harvard School of Public Health au rugat 189 de studenți cu vârsta cuprinsă între 18-22 ani să contorizeze timpul petrecut în fața televizorului, comparativ cu timpul acordat activităților sportive. Ulterior, studenților le-a fost facută o spermogramă.

Rezultatele au fost uimitoare și semnificative. Bărbații care în săptămâna respectivă au avut activități sportive, au avut rezultate cu până la 73% mai bune decât cei sedentari.

În schimb, bărbații care au petrecut mai mult de 20 de ore stând în fața televizorului au avut în medie rezultate cu 44% mai slabe decât cei ce nu s-au uitat la TV.

Cu toate acestea, niciunul dintre studenți nu a fost clasificat drept “subfertil”.

Dr. Audrey Jane Gaskin (Cercetător științific în cadrul Universității Harvard) declară că sunt necesare mai multe studii pentru a descoperi adevăratele motive din spatele scăderii calității spermei la nivel mondial.