Infertilitatea este o problemă comună?

Da! Scăderea fertilităţii sau creşterea infertilității este o problemă comună astăzi, care afectează aproximativ unul din șase cupluri. În 40% din cazuri aceste probleme sunt datorate femeilor, în 40% din cazuri apar din cauza bărbaților, în 10% din cazuri sunt implicați ambii parteneri, iar alte 10% din cazuri sunt necunoscute.

De asemenea, statisticile spun că:

  • Problemele de fertilitate apar la una din trei femei cu vârsta peste 35 de ani
  • Unul din 25 de bărbați are sperma de proastă calitate, și unul din 35 de bărbați este steril
  • Pentru cuplurile sănătoase, în perioada de vârstă de 20-30 de ani, cu relații sexuale regulate și neprotejate, șansele de a obține o sarcină sunt de 25% în fiecare lună
  • Șansele de reușită a unei sarcini dupa un ciclu de FIV sunt de aproximativ 20% (dar variază individual în funcție de circumstanțe)

Dacă obținerea sarcinii este o provocare pentru dumneavoastră și partenerul dumneavoastră, trebuie să știți că nu sunteți singuri în această situație, milioane de alte cupluri se confruntă cu problemele de fertilitate. Rata de infertilitate, atât masculină cât și feminină, este în creștere din cauza vârstei tot mai înaintate de concepție, a incidenței crescute a bolilor cu transmitere sexuală, precum și a modificărilor de comportament social și alimentar.

Ceea ce este îmbucurător și ne dă speranța să mergem înainte este faptul că în prezent infertilitatea este o problemă care are soluție: din fericire există mai multe terapii sigure și eficiente împotriva infertilității.

 

Dr. Cristina Ungureanu